Ocak 23, 2006

#3 - Cay saati


Bir Pazar daha cay saati menüsü hazirlayabilmek, beni hem dinlendirdi hemde keyiflendirdi .Mutfaktayken evde kimsenin olmamasida ayri bir mutluluktu :) böylece hem müzik dinleyebildim hemde ortaligi karistiriyorsun diyenim olmadi.. fakat abimlere nekadar isar etsemde gelmedikleri icin sitemlerimi yolluyorum ;)


menü:

DSC_1498
mini pizza


DSC_1479

.havuc salatasi

yalanci tavuk gögsü

DSC_1496

.recelli rulo pasta

Recelli rulo pasta

DSC_1483

Resimde recel haricinde görünen kirmizilar ,kirmizi gida boyasina ait:) hamura bir kac damla damlatip uzunlamasina seritler yapmistim ama recelli oldugu icin gerekiz ve görüntüyüde bozdu :)..

gerekli malzemeler:

4 yumurta

5 yemek kasigi dolu un

5 yemek kasigi toz sekeri

1/2 kabartma tozu

1 vanilya

1 cay kasigi aci badem yagi (bitter mandel öl)

ayrica :

4 yemek kasigi cilek receli

bir paket pateserrie creme pulver bunun icinde 1+ 1/2 su bardagi süt

hamur malzemeleri kakaolumuzlu rulo pasta`da ki gibi hazirlaniliyor ve pisiriliyor, hamuru mikserleme asamasinda en son aci badem yagi ekleyip tekrar mikserleyin,en az 10 dk mikserlemekte yarar var

krema pakette yazildigi gibi hazirlaniyor,hamura receli sürdükten sonra kremanin bir kismi sürülüyor,sarmaya basladiginiz yerde kremayi ve receli az koyarsaniz yuvarlak sarilmasinda kolaylik oluyor

rulonun kolay sarilabilmesi icin ,firindayken cok veya az pismemeli,bizim firinimizda 175 derecede 12 dk pisiyor,firinizin isigi varsa ordanda takip edebilirsini sulu kivam olmayacak ve uzeri kizarmayacak sekilde olmali,cok pisersede hamur zor sariliyor ve catliyor.

Anasayfa